بازار کردستان: بنا به تصمیم وزارت جهاد کشاورزی عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی از ۱۵ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳تا اطلاع ثانوی اعمال خواهد شد.
احمد خانی نوذری، معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در نامهای به رئیس سازمان توسعه تجارت این تصمیم را ناشی از« لزوم تامین سیبزمینی مورد نیاز بازار» اعلام کرده است.
مهرماه امسال رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان با بیان اینکه «متاسفانه صدور شبنامهها و تصمیمات عجولانه به صادرات سیبزمینی آسیب زده است»، بر ضرورت کاهش سطح زیرکشت این محصول در استان تأکید کرد.
بهزاد بابایی در گفتوگو با ایسنا، با تأکید براینکه استان همدان در تولید این محصول استراتژیک یک بارانداز و پایانه صادراتی و ذخیرگاه بهشمار میرود، اظهار کرد: سالیانه یکمیلیون تُن سیبزمینی در استان همدان تولید میشود که با توجه به تخصص کشاورزان همدانی در تولید و کشت این محصول و کشت آن در استانهای همجوار و انتقال آن به همدان، این استان یک بارانداز و ذخیرهگاه سیبزمینی به شمار میرود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر کمتر از ۷۰۰۰ تُن از سیبزمینی سال گذشته استان همدان در انبارها و سردخانهها باقی مانده است، خاطرنشان کرد: معمولاً صادرات سیبزمینی بهصورت مقطعی بوده و در بحث سیبزمینی کشور ایران دارای رقیب بینالمللی بوده و این محصول در آسیا دارای بازار مشترک است. استانهای اردبیل، اصفهان، آذربایجان شرقی، کردستان و زنجان جزو مراکز اصلی کشت و استحصال سیب زمینی به شمار میروند.
طی سالیان اخیر علاوه بر افزایش قیمت، طعم و مزه سیب زمینی نیز تغییر کرده است. به نظر میرسد استفاده غیرمجاز از کود شیمیایی در کاهش خواص غذایی و نیز بیمزگی این قوت لایموت بسیاری از مردم موثر بوده است.