بازار کردستان: مدیرکل گمرک پرویز خان استان کرمانشاه از انجام تشریفات گمرکی کالاهای همراه مسافر برای ۲۶۹ هزار نفر از مسافران ایرانی و خارجی طی هشت ماه سپری شده از امسال خبر داد.
رضا قربانی در گفتوگو با «ایرنا» افزود: از مجموع تشریفات گمرکی ۹۴ هزار و ۳۰۰ مورد برای مسافران ایرانی و ۱۷۴ هزار و ۷۰۰ مورد هم مربوط به مسافران عراقی بوده است.
به گفته قربانی ورود مسافران خارجی به کشورمان از آغاز امسال تا پایان آبان ماه گذشته از مرز پرویزخان در همسنجی با مدت مشابه سال قبل هفت درصد رشد داشته است.
مدیرکل گمرک پرویزخان گفت: مقصد مسافرانی که از کشور عراق و حوزه اقلیم کردستان وارد ایران میشوند بیشتر شهرهای زیارتی و سیاحتی کشورمان و یا دیگر شهرها برای پیگیری امور درمان و پزشکی است.
قربانی تصریح کرد: مرز رسمی پرویزخان به دلیل هم مرز بودن با حوزه اقلیم کردستان عراق و قرابتهای دینی، قومی و زبانی که با شهرستانهای غربی استان کرمانشاه دارد به عنوان یک مسیر امن و ایمن برای تردد مسافر و ترانزیت کالا شناخته می شود.
دو گذرگاه خسروی و پرویزخان در مرز قصرشیرین قرار دارند.
تجارت، محور توسعه استان کرمانشاه
اوایل هفته جاری، منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه و آرش لهونی، استاندار کردستان، در نشستی راههای همکاری و همافزایی این دو استان همسایه را در بخشهای مختلف به ویژه حوزه اقتصادی و تجارت مرزی بررسی کردند.
منوچهر حبیبی با اشاره به تعامل کرمانشاه و کردستان با اقلیم کردستان عراق خاطرنشان کرد: همکاری و همافزایی اقتصادی کرمانشاه و کردستان در تعامل با اقلیم کردستان عراق میتواند موثر باشد و رونق هر دو استان در بخش اقتصاد و تجارت خارجی را تقویت کند.
آرش لهونی استاندار کردستان نیز بر اجرای برنامههای مشترک اقتصادی با اقلیم کردستان عراق تاکید کرد و گفت: افزایش تعاملات و سفرهای مشترک مقامات، میتواند نخستین مرحله اجرای این برنامهها باشد.
شاخص فلاکت پایین میآید؟
استاندار جدید کرمانشاه در دولت چهاردهم تاکنون چند بار اعلام کرده است که در دوره مدیریت او «تجارت» محور توسعه اقتصادی استان خواهد بود. آن هم در شرایطی که بنا به آمار ۷۰ درصد واحدهای مستقر در شهرک صنعتی کرمانشاه تعطیل شده و این استان از نظر شاخص فلاکت در صدر دیگر استانهای کشور قرار دارد. طی یک دهه گذشته، هیچ گاه شاخص فلاکت استان کرمانشاه از میانگین کشوری پایینتر نیامده است. گزارش مرکز آمار ایران نشان میدهد که در سال ۱۳۹۱ شاخص فلاکت کشور ۴۱.۶ و شاخص فلاکت استان کرمانشاه عدد ۴۴.۳ درصد بود. این شاخص در سال ۱۴۰۳ به عدد ۵۰.۹ رسیده است که نشانگر وضعیت هولناک زندگی مردم این استان است. شاخص فلاکت (Misery index) یک نشانگر اقتصادی است که از افزودن نرخ بیکاری به نرخ تورم به دست میآید. باور بر این است که تورم فزاینده در کنار بیکاری رو به افزایش برای یک کشور، هزینههای اقتصادی و اجتماعی در برخواهد داشت. اقتصاددانان بر این باورند که شاخص فلاکت رابطه معنادار و مستقیم با جرم و جنایت در جامعه دارد.