بازار کردستان: شهریورماه امسال، فرماندار سرپلذهاب از اختصاص ۴۵ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه و اجرای زیرساختهای بازارچه مرزی تیله کوه خبرداد. با این حال مشاهدات میدانی بازرگانان و مسافران حاکی از آن است که این بازارچه هنوز نه توسعه یافته، نه زیرساختهایش تجهیز شده است.
به گفته صدرالله بابلی راهاندازی دوباره بازارچه مرزی تیله کوه بعد از هفت سال تعطیلی میتواند باعث رضایتمندی مردم منطقه و تقویت حسن همجواری در دو سوی مرز باشد.
بازارچه مرزی تیلهکوه سال ۱۳۷۵ راه اندازی شد. این بازارچه در سرپل ذهاب با اقلیم کردستان عراق هم مرز است و تا مرکز استان کرمانشاه ۲۰۰ کیلومتر و تا قصرشیرین ۷۰ کیلومتر فاصله دارد.
ملاحظات:
روش و کار گردانندگان وبگاه بازار کردستان، بیش از آنکه «تولید خبر» باشد «پیگیری خبر» است.
امروزه بمباران خبری (Information Overload) اصطلاحی آشنا در علوم ارتباطات است.
شعار رسانههای جریان غالب این است: مخاطب را بمباران خبری کنید.
رسانههای جریان غالب، از این منظر موضوعات اقتصادی و اجتماعی را در نسبت با نظام مدیریتی و ساختار قدرت بازنمایی میکنند.
در دوران سیطره نئولیبرالیسم، بیشترِ اقتصاددانان عاشق بازارند. اما جوزف استیگلیتز، از این قاعده مستثناست. این اقتصاددانِ برندهی جایزهی نوبل تمام عمر خود را صرف نشاندادن محدودیتهای بازارها کرده است. استیگلیتز توضیح میدهد که چرا دولتهای محدود باعث آزادی بیشتر نمیشوند و چرا از حمایتگری ابایی ندارد. یکی از استدلالهای کتاب تازهی او این است که سرمایهداری نئولیبرال، به یک معنا، خود را میبلعد. به عبارت دیگر، در دنیایی که همهچیزش را به بازارها میسپاریم، لاجرم افرادِ خودخواه، انواع انحصار و سیستمهای ناکارآمد خواهیم داشت. (ر.ک نشریه ترجمان)
این همان اتفاقی است که در اغلب کشورهای خاورمیانه افتاده است؛ نمایندگان اقتصاد بازار عمدتا همان کسانی هستند که از رانتهای کلان دولتی بهره میبرند. در این میان، تولیدکنندگان و بازرگانان متعهد به اخلاق و انصاف بازنده اصلی میدان رقابت هستند.